Strømmen kan bli borte.

Det finnes ingen garanti for at strømmen aldri kan bli borte. Selv om vi i Fjellnett hadde en "oppetid" på  99,97% i 2024, så har vi hatt kunder som dessverre har vært strømløse i flere timer om gangen.

Noen ganger er det tidkrevende både å finne en feil, og å få reparert den. Vi i Fjellnett jobber hver dag, for å holde strømforsyningen intakt til våre kunder, men noen ganger skjer det dessverre noe som gjør at kunder blir strømløse. Da er vår jobb å finne feilen, for å få tilbake strømmen så raskt som mulig.


Frostsikre hytta di.

Du må også gjøre ditt for å sikre at det ikke oppstår skader, dersom f.eks. hytta di skulle bli strømløs. Vi har derfor funnet tilbake til en artikkel som NRK publiserte i 2018. Den er noen år, men fortsatt like aktuell. Du finner den her: "NRK-vinterskader på hytta." 

Du kan også sjekke ditt eget forsikringgsselskap hvilke råd og regler de har.

Vi har funnet noen råd hos Storebrand, Sintef om hva man bør passe på:
  • Steng hovedstoppekranen før du drar fra hytta. Åpne kranene, og la vannet som ligger i rørene renne ut. Når fritidsbolig forlates for mer enn 3 døgn skal hovedstoppekranen stenges og rørledning tappes.
  • Steng vinduer og lufteventiler i nærheten av rør. Kald trekk kan føre til skader på rørene
  • Ikke senk temperaturen til lavere enn 10 grader.
  • Pass på når temperaturen ute faller mye og raskt. Da er det lurt å sku opp varmen ytterligere
  • Unngå å legge vannrør i kalde kryprom, mot kalde vegger eller lignende. Hvis rørene dine er eksponert mot kalde overflater bør det påses at rørene er godt isolert for å unngå frost.
  • Ved frostfare; fylle alle vannlåser, sluk og toalettskåler med frostvæske

(kilde: Storebrand forsikring og Sintef)